Vi har valt produkter utifrån egna erfarenheter. Av en händelse kom vi in på NORTENTS webbplats. Det kändes direkt att alla kriterier vi hade kryssades av på listan över hur ett tält bör vara: rymliga, låg bärvikt, möjlighet till kamin och tillverkade för klara det väder som man kan utsättas för uppe på fjället. Vi tog en chansning då Nortent inte är ett etablerat märke i Sverige och väldigt få recensioner fanns att tillgå. Vi blev så positivt överraskade över Lavvo 6 att vi funderade på HUR kan inte detta märke inte säljas i Sverige? Äntligen kan vi även erbjuda produkterna i Sverige. Nortent är ett starkt varumärke i övriga världen och du kan finna deras tält i Asienländerna, USA, Kanada, Japan, Austrailen, Nya Zeeland, Sydafrika, Argentina, Chile, Peru, Colombia, Frankrike, Tyskland, Spanien, Italien, Schweiz, Storbritannien, Norge, Finland, Danmark

Vi vet att när man är ute på tur så varierar väder och förhållanden. Och för oss är det en självklart att det finns inget dåligt väder. Det gäller bara att förbereda sig rätt

Ett tält som du kan använda tillsammans med en kamin löser en del av de problemen. Du kan torka dina blöta kläder över kvällen/natten och fortsätta dagen efter utan att behöva uppleva obehag av blöt utrustning.

När solen lyser och vinden står stilla. Då klarar man sig fint med precis vilken utrustning som helst. Men när stormen blåser upp till 20m/s och det regnar från sidan då vill du vara säker på att ditt tält står stadigt och ger dig och din familj ett tryggt boende för dagen/natten. En investering i ett NORTENT blir den tryggheten. Vi har själv råkat ut för vindar uppemot 25m/s när bilden ovanför togs. Lavvo 6 stod tryggt och gav oss det skydd vi behövde. Vi kunde laga mat, spela spel, stundtals sittandes, stundtals liggandes och stundtals ståendes.

Ta inte oss på orden, se för er själva

På www.nortent.com kan ni se mer information samt ta del av betyg från andra köpare. På youtube kan ni söka på Nortent Lavvo 6 eller Gamme så finns det ett par recensioner att se från respekterade youtubers.

Väl mött från oss